Autor: mi
Datum objave: 07.11.2017


Browne prihvatio meč s Parkerom, WBO prvak čeka Joshuin odgovor

Bivši WBA prvak Lucas Browne (25-0, 22 KO) prihvatio je ponuđenu borbu s WBO prvakom Josephom Parkerom (24-0, 18 KO).

38-godišnji Browne čeka Novozelanđaninov potpis za borbu koja bi se mogla održati u ožujku sljedeće godine. No, Parker je i u pregovorima za meč za ujedinjenje naslova protiv Anthonyja Joshue i bit će zanimljivo vidjeti je li to bio samo potez kako bi se osigurala bolja pregovaračka pozicija za borbu s Englezom ili će se Parker zaista boriti s prvim australskim svjetskim prvakom u teškoj kategoriji.


"Čuo sam da su njegov trener, promotor i matchmaker svi rekli da, nema problema i da je Parker taj kojeg se čeka" izjavio je Browne za AAP.

"Ponudili su nam borbu, mi smo je prihvatili i spremni smo, tako da ako do nje ne dođe to će biti isključivo zbog parkera" dodao je Browneov promotor Matt Clark.


Browne u ovom trenutku nije rangiran u prvih 15 na WBO ljestvici i možda će morati odraditi još jednu borbu kako bi došao na ljestvicu izazivača. Od borbe s Chagaevim boksao je samo jednom.  U lipnju je u drugoj rundi nokautirao Matthewa Greera (16-21, 13 KO).


38-godišnji Australac u ožujku 2016. prekidom u 10. rundi protiv Ruslana Chagaeva osvojio je 'regularni' WBA naslov, ali mu je on ubrzo oduzet zbog pada na doping testu. Ubrzo je ponovno bio pozitivan na testu krajem 2016.

"Mislim da je Parker najslabiji od trojice aktualnih prvaka u teškoj kategoriji i volio bih to iskoristiti" rekao je Browne koji je već počeo pripreme.


David Higgins, Parkerov promotor, u razgovorima je i za borbu s Anthonyjem Joshuom,  ali glavna prepreka postizanju dogovora je podjela novca. Higgins kaže da Eddie Hearn traži podjelu u omjeru 80-20 za njegovog boksača na što tim WBO prvaka neće pristati.

346
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Joseph Parker, Lucas Browne
Najpopularnije
Najnovije