Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 28.01.2019


Brestovac: Jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima

Nizozemski mediji objavili su da je Mladen Brestovac među četvoricom Gloryjevih boraca koji su bili pozitivni na doping testu.

Ostali su Badr Hari, Hesdy Gerges i Ariel Machado.

Navodi se da je Zagrepčanin bio pozitivan za meč za naslov Gloryjevog prvaka u teškoj kategoriji u lipnju u Birminghamu. Brestovac je u toj borbi po drugi put jednoglasnom odlukom sudaca poražen od branitelja naslova Rica Verhoevena.


35-godišnji 'Scorpion Sting' u izjavi za Cro Ring potvrdio je korištenje meldonija.

"Iz Nizozemske antidoping federacije su mi javili da su mi našli tragove meldonija u organizmu i da time kršim pravila o dopingu. Poslao sam im službeni dopis u kojem sam objasnio da sam koristio meldonij nekoliko mjeseci prije nego sam saznao da ću se boriti s Verhoevenom kako bih poboljšao plućni kapacitet i podigao imunitet. Iskreno, nisam znao da će mi to ostati nekoliko mjeseci u tijelu, te mi je barem drago da na nastupu u Las Vegasu se nije pokazalo na njihovoj kontroli."


"To mi uopće nije pomoglo u fizičkoj spremi u meču protiv Rica jer sam koristio meldonij neka tri tjedna i nisam osjetio baš neke rezultate. Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta, te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina. Nizozemski novinar koji mi je pisao preko Instagrama nije dobro shvatio moje poruke jer sam napisao da nisam shvatio pisma od Glorya vezana za sankcije koja su napisana na nizozemskom" stoji u izjavi Mladena Brestovca za Cro Ring.


Brestovac se posljednji put borio u listopadu kada je high kickom u trećoj rundi nokautirao Brazilca Jhonatu Diniza na FFC-u u Las Vegasu.

Meldonij  je međunarodno generičko ime za lijek protiv srčanih bolesti i bolesti krvotoka. Proizvodi ga i distribuira latvijska farmaceutska kompanija Grindeks. Kao lijek raširen je uglavnom u istočnoeuropskim zemljama, poput Rusije i Litve, ali naprimjer u Njemačkoj i SAD-u nije dopušten.  Od 1. siječnja 2016. uvršten je na popis nedopuštenih supstanci prema Svjetskoj antidoping agenciji (WADA).  (Izvor: Wikipedia).


Meldonij je postao naširoko poznat nakon što je objavljeno da je tenisačica Marija Šarapova bila pozitivna na njega.

U uvjetima opterećenja vraća ravnotežu između isporuke i potrebe stanice za kisikom, eliminira nakupljanje toksičnih produkata metabolizma u stanicama i štiti ih od oštećenja. Pomaže tijelu da izdrži stres i brzo povrati rezerve energije. Zbog tih svojstava koristi se za liječenje raznih poremećaja kardiovaskularnog sustava, dotoka krvi u mozak te za poboljšanje fizičke i mentalne učinkovitosti. Smanjuje rizik zatajenja srca i učestalosti napada angine, a pojačava kontraktilnost miokarda. Budući da pospješuje cirkulaciju krvi, povećava sposobnosti sportaša.


1935
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Mladen Brestovac
Najpopularnije
Najnovije