Autor: mi
Datum objave: 09.05.2019


Breazeale: Ušutkat ću Wildera jednom za svagda

Dominic Breazeale (20-1, 18 KO) 18. svibnja u New Yorku će se drugi put boriti za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Nakon što je u lipnju 2016. izgubio nokautom od Anthonyja Joshue u borbi za IBF-ov pojas, 33-godišnji Amerikanac izazvat će WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera (40-0-1, 39 KO).


Nakon poraza od Joshue Breazeale je nokautirao prethodno neporaženog Poljaka Izua Ugonoha, slavio prekidom protiv dvostrukog izazivača za naslov Erica Moline i u zadnjoj borbi u prosincu nokautirao Portorikanca Carlosa Negrona.

 

Za borbu s Wilderom odlučio je unijeti neke promjene i počeo je raditi s bivšim trenerom Andrea Warda, Virgilom Hunterom.


"Vjerujem da je prelazak kod Virgila bio sjajan potez jer mi je trebalo nešto više. Prvo sam otišao trenirati s njim tjedan dana da vidim kako će to funkcionirati. Već prvog dana sam shvatio da je ovo odlična odluka jer mi je odmah ukazao na neke stvari na kojima trebam poraditi i evo nas 10 tjedana kasnije spremni za najveću borbu mog života."


"Bilo mi je teško napustiti obitelj jer nikad prije nisam odlazio od kuće radi trening kampa. Ali, moja obitelj shvaća da je ovo žrtva u kojoj pozitivne stvari nadjačavaju negativne. Moram zahvaliti svojj supruzi Christini koja je bila otvorena za raspravu i koja se brine o mojim dečkima dok sam ovdje".


Breazealov glavni sparing partner za borbu s Wilderom bio je olimpijski pobjednik iz Rija Tony Yoka.


"Bilo je sjajno imati Tonyja u kampu kao glavnog sparing partnera. Ne mogu reći dovojno o tom momku. Odradili smo sjajne runde i gurali jedan drugoga. Sa sobom je donio puno međunarodnog iskustva i ne mogu mu zahvaliti dovoljno."


Wilder i Breazeale su već bili u javnom sukobu i olimpijac iz Londona kaže da jedva čeka dohvatiti WBC-ovog prvaka.


"Ne mogu dočekati da ga dohvatim. Nikad mu neću oprostiti zbog onoga što je napravio u Alabami pred mojom obitelji i nikad to neću zaboraviti. Čak i nakon tog incidenta u Alabami i dalje je uvlačio moje sinove u priču, Namjeravam ga natjerati da plati zbog toga 18. svibnja i ušutkati ga jednom za svagda. Jedan od razloga zbog kojih sam preselio kamp je da budem u najboljoj mogućoj formi i jesam. Virgil me dobro pripremio i ne mogu dočekati da prođe ovih 10 dana."Foto: Ryan Hafey

549
Kategorije: Boks
Tagovi: Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije