Autor: mi
Datum objave: 19.05.2019


Breazeale: Mislim da je sudac prerano prekinuo meč

Dominic Breazeale (20-2, 18 KO) i u svojoj drugoj borbi za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji završio je nokautiran.

Nakon što je 2016. izgubio od Anthonyja Joshue tehničkim nokautom u sedmoj rundi, 33-godišnji Amerikanac noćas je u New Yorku izgubio nokautom u prvoj rundi od WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera.


Nakon svih riječi izrečenih proteklih godina borba je uvelike razočarala jer je završila za 2 minute i 17 sekundi i još jednom se postavlja pitanje o opravdanosti postavljanja Breazealea u poziciju obveznog izazivača, jer je i prošli obvezni WBC-ov izazvač Bermane Stiverne izgubio od Wildera u prvoj rundi.


Breazeale je nakon borbe dao prilično nevjerojatnu izjavu jer se vjerojatno još nije oporavio od Wilderove desnice.


"Mislim da je sudac prekinuo borbu malo prerano jer sam ga mogao čuti kako govori sedam i osam, ali to je boks. Njegov posao je da nas čuuva za našu sljedeću borbu."

"Podigao sam se na noge i osjećao sam tlo pod nogama. Ovo je teška kategorija tako da će biti teških udaraca od snažnih ljudi. Ovo je bila situacija u kojoj je pogodio jakom desnicom prije mene. Planirao sam krenuti u napad u kasnijim rundama. Vratit ću se i ponovno boriti za naslov u teškoj kategoriji."


Breazeale je u krivu ne samo zato jer nije izgledao kao da može nastaviti borbu već je izgubio nokautom, a ne prekidom. Sudac mu je odbrojao do deset, a on nije odgovorio što se jasno vidi i čuje na snimci.


Foto: Amanda Westcott

613
Kategorije: Boks
Tagovi: Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije