Autor: mi
Datum objave: 26.01.2020


Braća Plantić prvaci Hrvatske u boksu

Braća Plantić postali su prvaci Hrvatske u boksu na prvenstvu za olimpijske discipline održanom u Zagrebačkom boksačkom centru.

 

Luka je naslijedio brata Damira na tronu poluteške kategorije pobijedivši u najboljem meču dana Mateja Uremovića jednoglasnom odlukom sudaca. Uremović i Plantić su sve tri runde stajali jedan ispred drugoga i izmjenjivali udarce, a iskusniji Plantić tu se pokazao jači.

Nakon što je u polufinalu pobijedio branitelja naslova Tonija Filipija podijeljenom odlukom, Damir Plantić u prvom nastupu u teškoj kategoriji postao je prvak države pobijedivši jednoglasnom odlukom Zvonimira Rebolja iz BK Osijek

Erik Pijetraj osvojio je naslov u kategoriji do 63 kilograma pobijedivši jednoglasnom odlukom Diega Mamića koji je imao brojanje pred kraj prve runde nakon odličnog Pijetrajevog krošea.

Još dvojica Leonardovih boksača obranila su naslov. Mladen Sobjeslavski obranio je titulu u kategoriji do 75 kilograma pobijedivši podijeljenom odlukom sudaca (4:1) Gabrijela Veočića, dok je Marko Milun bez borbe osvojio svoj četvrti naslov u superteškoj kategoriji.

Luka Pratljačić nije mogao nastupiti u poluzavršnici zbog ozljede čeljusti zadobivene u polufinalu protiv Marijana Brnića.

Milun je u polufinalu eliminirao Juru Babića koji je diskvalificrian u drugoj rundi nakon treće javne opomene.

Marko Zeljko obranio je naslov u velteru i peti put postao prvak Hrvatske. Boksač Salone slavio je proitv prijatelja i bivšeg timskog kolege iz Sesveta Stipana Prtenjače koji je predao meč nakon prve runde.

Marija Malenica prekidom nakon druge runde slavila je protiv kolegice iz Pit Bulla Dee Bolanče i obranila titulu u kategoriji do 60 kilograma.


Lucija Bilobrk osvojila je naslov u kategoriji do 75 kilograma svladavši Ivonu Brnić, dok je Nikolina Ćaćić prvakinja u kategoriji do 75 kilograma..

1760
Kategorije: Boks
Tagovi: Luka Plantić, Marija Malenica, Stipan Prtenjača, Damir Plantić
Najpopularnije
Najnovije