Autor: mi
Datum objave: 14.08.2016


Božo Starčević poražen u borbi za broncu na Olimpijskim igrama

Božo Starčević poražen je u borbi za brončano odličje u kategoriji do 75 kilograma na Olimpijskim igrama.

27-godišnji hrvač Metalca izgubio je rezultatom 6:4 od Korejca Hyeonwooa Kima.

Nakon što je gubio s 2:0 na početku, Starčević je s dva okretanja preokrenuo rezultat i prvu rundu završio vodstvom 4:2, no Hyeonwoo Kim uspijeva do isteka druge runde doći do pobjede 6:4.

Starčević je bio vrlo nezadovoljan sucima nakon polufinalnog ogleda s braniteljem naslova Romanom Vlasovim.

"U drugoj polovici meča nisam imao osjećaj da se borim protiv svjetskog i olimpijskog prvaka, izgledao je kao moj sparing partner u klubu. Da sam znao da će on kondicijski tako pasti napao bi ranije. Ovako me koštao taj početak, znao sam da je Vlasov takav tip hrvača koji odmah kreće maksimalno i dopustio sam mu tih šest bodova. Šteta, jer će me cijeli život proganjati ova borba za olimpijsko finale, kazao je Starčević, koji je pokraj druge minute borbe napravio zahvat za tuš na Vlasovu koji suci nisu bodovali jer su presudili da se radilo o gušenju. 

Napravio sam dopušteni zahvat za tuš, a suci su me oštetili. Prema pravilima trebali su sačekati deset sekundi, ali to nisu učinili. Jedna sutkinja je dosudila tuš, a ostali gušenje. Sve mi je bilo jasno kada sam vidio suca iz Uzbekistana i ostalih država bivšeg SSSR-a, protiv takvog lobija ništa ne pomaže, rekao je Starčević" rekao je u izjavi za HRT.

Njegov ulazak u polufinale Olimpijskih igara najveći je uspjeh u povijesti hrvatskog hrvanja od osamostaljenja.


Foto: John Sachs

2307
Kategorije: Hrvanje
Tagovi: Hrvanje, HHS, OI - Hrvanje, Božo Starčević
Najpopularnije
Najnovije