Autor: mi
Datum objave: 08.09.2017


Boksač završio u kolicima nakon prvog meča

Boksač u tinejdžerskim godinama završio je u kolicima nakon što je u svojoj prvoj amaterskoj borbi zadobio ozljede mozga.

Britanac Nathan Davies hitno je prevezen u bolnicu nakon što se srušio u trećoj rundi borbe koja se održala u lipnju prošle godine. 17-godišnjak je dva i pol tjedna bio na aparatima za održavanje života i liječnici smatraju čudesnim što je preživio.


No, ozljede mozga su bile toliko ozbiljne da više ne može koristiti ruke i noge. Borbu za preživljavanje vodio je dugo vremena jer je u Sveučilišnu bolnicu u Cardiffu prevezen prije više od godinu dana. Sada može vikendom boraviti kod kuće.

"Ovo ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Ovo je gore od bilo koje noćne more" rekao je Nathanov otac Martin Davies.


"Nitko ne zna zašto se srušio. Nije primio nezgodan udarac, prethodno nije imao zdravstvenih problema, ali čini se da ih je nešto potaknulo. Vidjeti svog sina prikopčanog na sve te aparate je živa noćna mora. Onda su nam pokazali snimku mozga i naš svijet se srušio. Prije neki dan je počeo malo micati lijevu ruku i takve stvari nas guraju naprijed."


1405
Kategorije: Boks
Tagovi: Boks
Najpopularnije
Najnovije