Autor: Boris
Datum objave: 04.12.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


BOJAN JOVANOVIĆ

Moja priča

Dakle da počnem….Ja sam reprezentativac i državni prvak u Mačevanju. Bavim se mačevanjem disciplinom FLORET vec 20 godina i mogu se pohvaliti da sam najbolji mačevaoc u povjesti na prostorima bivše Jugoslavije.

Od malih nogu treniram mačevanje i uvjek sam bio srednje kvalitete na svjetskoj razini dok se jedne godine, točnije 2005, nije dogodio splet okolnosti zbog kojeg sam dogurao do samog vrha svjetske mačevalacke rang liste. Dvije stvari su se pormjenile prva je da su se promjenila pravila zbog kojih su došle do izražaja moje duge ruke koje do tada nisu imale bas previše utjecaja(do tada je brzina imala prednos) a druga je da sam upoznao trenere koji mi je promjenio pogled na sport i način treniranja.
Njegovo ime je Novak Radanović aka Majstor svih majstora…!!!


On mi je pokazao čari boksa,brzinu i njegove prednosti, način treniranja rada nogu, jel kako on kaze (a neki sportski znanstvenici su pisali o sličnosti tih dvaju sportova) „Boks je mačevanje rad nogu gibanja tjela i ponajviše rad ruku kada se sve spoji u jedno ta dva sporta imaju jake veze i sličnosti jedan sa drugim.

Ne postoje ti treninzi a vjerujte probao sam ih sve od atletike, hrvanja, tenisa itd. da ne nabrajam koji se mogu nositi sa treningom boksa fokusera i samog spariranja.

Ne kažem da ovi navedeni sportovi i njihovi treninzi ne vrjede nista. Nego ne pašu jednom profi mačevaocu kao sto sam ja.

I naravno sigurno nema takve atmosfere kao sta je u boksackom okruženju i treningu, kada me Majstor primi i nametne mi svoj tempo i sa povicima me psihički i moralno digne.

Mjesec dana takvog DRILA sa polu sirovim mesom kada u ime Zagreba i Maksimira sa tim treninzima izadjem na borilište nema te svjetske sile koja makar malo ne proguta knedlu i sa upitnikom stane nasuprot Male Velike Hrvatske drzave.

U mačevanju jako tesko kvalificirati se na OI meni je ove godine to izmaklo za dlaku dali radi nevjerovatnog peha ili moje greške neznam ali znam samo jedno da nije bilo redovitih boksačkih treninaga tesko da bi dogurao do samog finala kvalifikaciskog turnira.

Kako na OI nastupa 24 najbolja mačevaoca na svjetu,samo kvalificiranje bi bio nevjerovatan uspjeh.
Na rang ljestvici ima preko 1500 registriranih Floretasa. Prvih 16 sa rang liste ide direktno ja sam tada bio 59 i dobio pozivnicu da kao predstavnik Hrvatske pristupim tom turniru koji se održao u Lisabonu u srpnju mjesecu ove godine. Dogurao sam daleko do samoga finala. U mačevanju je to prvih 4, prva 3 idu na OI.

U borbi za prva dva sam vodio favorita turnira 6-1 i u drugoj i predzadnjoj rundi pri tom rezultatu dogodila se velika nesreca i uhvatio me grč u listu ljeve noge, tražio sam medicinsku pomoć od 10 minuta međutim nisu mi mogli bas previše pomoći. Borba je zavrsila 7-8 u korist Španjolca Menendeza.
Tjedan dana sam lezao u krevetu zbog stresa i depresije. Izgubio sam 10 kg.


Danas sam spletom okolnosti usao u trgovina PRIDE u Maksimirskoj i kupio nove 10-uncne rukavice odradio boksački trening sa Majstorom svoj prvi nakon duge pauze.

I stvari su bile jasne kao dan. Motiv je isti cilj je jasan - prva stanica Mediteranske igre Pescara ITA, druga stanica 2012 OI u London….!!!!
5455
Kategorije: Zanimljivosti
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije