Autor: mi
Datum objave: 21.12.2015


Blackziliansi zatvaraju vrata

Već neko vrijeme MMA zajednicom kolaju glasine da će poznata dvorana Blackzilians zatvoriti svoja vrata u 2016.

Dvorana je osnovana 2011. kada su Jorge Santiago, Danillo Villefort, Yuri Villefort i JZ Cavalcante odlučili napustiti American Top Team, a biznismen Glenn Robinson

odlučio ih je financirati.


Četiri godine poslije čini se da je projekt došao svom kraju. Glasine su se prvi put pojavile nakon što je Sherdogov novinar Jordan Breen spomenuo Robinsonove financijske probleme, a veliku štetu nanio je i ugovor UFC-a i Reeboka.

Borci su već prije nekog vremena počeli napuštati Blackzilianse. Eddie Alvarez vratio se u Philadelphiju, a otišao je i Alistair Overeem, kao i Vitor Belfort. Tyrone Spong je stalno ozlijeđen, a Rashad Evans se prerijetko bori. Od vrhunskih aktivnih boraca ostali su Anthony Johnson i Michael Johnson.

Član Blackziliansa, inače UFC-ov borac progovorio je za Smackinhisface.com pod uvjetom anonimnosti.


"Koliko ja znam, Glenn pokušava prodati Jaco (kompanija koja se bavi proizvodnjom sportske opreme) i imovinu svoje kompanije koja se bavi proizvodnjom alata zato jer većini trenera još uvijek duguje novac".


"Imam osjećaj da su neki momci prije nas ostalih znali što se događa i da su zato otišli početkom godine. Mnogi od nas već su kontaktirali druge dvorane i zastupnike. Ovo nije najbolje vrijeme za to jer su se neki momci preselili na Floridu iz drugih krajeva svijeta kako bi trenirali s timom. Žao mi ih je jer ih je zbog sukoba između dvorana American Top Team već nekoliko odbio. "

"Investirali su mnogo novca u Alistaira Overeema, Vitora Belforta, Jaco i to se nije isplatilo. Čini mi se da je robna marka Jaco najveći razlog. Čuo sam toliko priča o tome koliko Jaco novca donosi. Par naših momaka doslovno se prestalo boriti kako bi radili za Jaco. Veliki problem je bio ugovor s Reebokom. To ih je sjebalo, jer je prije toga Jaco bio na nekom borcu u skoro svakoj UFC-ovoj borbi. To je bilo njihovo tržište, a od dolaska Reeboka nigdje niste mogli više vidjeti Jaco.  Doslovno nigdje, ni u Bellatoru ni u World Series. To je bio veliki udarac."


958
Kategorije: MMA
Tagovi: Rashad Evans, Tyrone Spong, Anthony Johnson, MMA dvorana
Najpopularnije
Najnovije