Autor: mi
Datum objave: 10.08.2018


Bivši UFC-ov prvak Mark Coleman kaže da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja

Prvi UFC-ov prvak u teškoj kategoriji i pobjednik PRIDE-ovog Grand Prixa Mark Coleman kaže da je bio žrtva seksualnog zlostavljanja na fakultetu.

53-godišnji Amerikanac potvrdio je da je bio jedna od preko stotinu žrtava danas pokojnog liječnika Sveučilišta Ohio State.


Liječnik Richard Strauss optužen je za zlouporabu položaja i seksualno zlostavljanje studenata i studenata-sportaša, uključujući i više članova hrvačke momčadi.

Coleman je dodao da želi surađivati u pokrenutoj istrazi. 

Nakon komentara danih za medije proteklih dana našao se u nevolji jer je optužio bivšeg pomoćnog trenera Jima Jordana, danas republikanskog kongresnika, da je znao za seksualno zlostavljanje, ali nije ništa poduzeo. Kasnije je demantirao izjavu, rekavši da ne može biti sto posto siguran da je bio upućen u događaje dok je radio kao pomoćni trener od 1987. do 1995.


Coleman je hrvao za Ohio State svoju posljednju godinu na fakultetu 1988. Osvojio je nacionalno prvenstvo i postao raditi kao pomoćni trener. Nastavio je hrvati i osvojio zlatnu medalju na Panameričkim igrama, te 7. mjesto na Olimpijskim igrama 1992.


Mark 'The Hammer' Coleman jedan je od najznačajnijih boraca u povijesti MMA-a. Osvojio je dva UFC-ova turnira, prije nego je 1997. postao prvi UFC-ov prvak u teškoj kategoriji. Tri godine poslije osvojio je PRIDE-ov Grand Prix u otvorenoj kategoriji.

Tijekom ranih dana slobodne borbe bio je poznat, po tada dozvoljenim, udarcima glavom.Foto: Sherdog

568
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC
Najpopularnije
Najnovije