Autor: mi
Datum objave: 05.05.2018


Bellewov trener: Tužno je gledati Hayea kako pokušava vratiti staru slavu

David Haye i Tony Bellew u subotu navečer po drugi će put ući u ring u londonskoj O2 Areni.

Jedan čovjek bio je član oba kampa - Bellewov trener Dave Coldwell.

Coldwell je uključen u poslove vezane uz ring i oko ringa, te osim što je trener 'Bombarderu' uz to mu je  i menadžer.

Od 2008. do 2011. bio je vodeća osoba Haymaker Boxinga i vodio je karijeru mladog Davida Hayea do naslova WBA prvaka u teškoj kategoriji.


Odnos je postao narušen kada je Coldwell 2011. odlučio otići i posvetiti se drugim stvarima. Isticao je da se nikada nije posvađao s Hayeom i da to nije razlog odlaska.


Druga strana nije to tako doživjela i Haye je vrijeđao Coldwella uoči prve porbe s Bellewom. Coldwell to naziva 'današnjom ogorčenošću' i kaže da žali bivšeg svjetskog prvaka u dvije težinske kategorije.


Budući je proveo dugo vremena s njim zna da mu plan nije bio boksati i u 37. godini.

Bivši svjetski prvak i njegov tadašnji trener Adam Booth godinama su planirali da Haye završi karijeru s 31 godinom sa zarađenim milijunima, naslovima svjetskog prvaka u dvije težinske kategorije i osiguranim mjestom u povijesti britanskog boksa.

Oproštaj je objavio nakon poraza od Vladimira Klička u srpnju 2011., ali se vratio u ring u srpnju iduće godine za unosni meč s Dereckom Chisorom.

Povukao se ponovno nakon što je još jednom morao otkazati borbu protiv Tysona Furyja zbog ozljede ramena. U međuvremenu su se pojavile sve glasnije priče da unatoč zarađenim milijunima ima financijskih problema.


Prestao je raditi s Boothom i počeo trenirati sa Shaneom McGuiganom, a za ovu borbu s Ismaelom Salasom. Kubanski trener zbog dolaska u Hayeov trening kamp morat će propustiti najveću borbu u karijeri Jorgea Linaresa. Neće biti u kutu boksaču iz Venezuele za okršaj s Vasylom Lomachenkom.

"Njegova namjera nikad nije bila nastaviti. Filozofija koju su on i Adam imali, Adam ima istu filozofiju za sve svoje borce - doći na vrh što prije, zaraditi i izvući se zdrav, bez ožiljaka na licu i zgodan" rekao je Coldwell


"Tužno ga je gledati kako se s 37, skoro 38 i dalje bori i pokušava vratiti ono što je nekoć imao. Bio je fenomenalan borac, to su bili slavni dani, samo ga gledati u dvorani."

"Odisao je vrhunskom kvalitetom, brzinom, sveukupnim sposobnostima. Očigledno je da danas to nije isti boksač. Pogledajte njegov otvoreni trening pred borbu s Vladimirom Kličkom ili Johnom Ruizom i vidjet ćete jasno da više nije isti."

"To je savršeno razumljivo. Imao je brojne ozljede i stari. Vrijeme ne čeka nijednog čovjeka. Ne govorim ovo da bih omalovažavao Davida Hayea, već samo tako stvari stoje."

Coldwell vidi i da kritike teško pogađaju Hayea.

"Vidim to u njegovim očima, u njegovom ponašanju. Kada ga publika izaziva ne reagira najbolje i ne sviđa mu se kako stvari stoje po njega."

"On bi se radije opuštao u Miamiju i uživao u životu. Zato jer se naradio za to. U posljednjih nekoliko mečeva zaradio je prilično puno novca tako da može otići od ovoga i dobro se provesti." 

792
Kategorije: Boks
Tagovi: David Haye, Tony Bellew
Najpopularnije
Najnovije