Autor: mi
Datum objave: 09.11.2018


Bellew: Usyk mora naučiti kako se gubi i naučit će u subotu

Tony Bellew već se navikao na ulogu autsajdera.

Bivši svjetski prvak u cruiserweightu u subotu će u Manchesteru pokušati postati neosporni prvak u ovoj kategoriji, ali za to mora pobijediti neporaženog Oleksandra Usyka.


"On je možda najopasniji lakoteškaš koji je ikad živio. Napravio je nešto što nijedan kruzeraš nije napravio do sada. Čini li ga to najboljim ikada? Potencijalno. Meni je Evander Holyfield najbolji lakoteškaš svih vremena, ali ovaj čovjek može reći da je najveći jer je napravio nešto što Evander nije mogao" izjavio je 35-godišnji Britanac.


"Usyk je nevjerojatan u onome što radi, ali u subotu će morati naučiti kako se gubi i naučit će. Ovo je ispit volje i ja želim ovo više od njega. Nadam se da ću borbu dovesti do točke u kojoj će se vidjeti tko više želi pobjedu. Saznat ćemo točno koliko sam dobar. On ne zna kako se gubi, a ja ga moram naučiti kako se gubi i to ću učiniti u subotu. Vjerujem da već imam odgovor. Znam način na koji ću poremetiti ritam i koji će ga zbuniti i kad to napravim ne želim čuti riječi šok ili posrećilo mu se. Ovo je kraj za mene i planiram otići s praskom".


Bellew je najavio da će mu ovo biti posljednja borba u karijeri. WBC je objavio da će u ring ući kao njihov 'umirovljeni' prvak. Englez je upraznio WBC-ov naslov kako bi se borio protiv Davida Hayea u teškoj kategoriji. Naslov u cruiserweightu osvojio je protiv Ilunge Makabua, koji je kao i Usyk ljevak,  u svibnju 2016. na Evertonovom stadionu u Liverpooolu. U tom meču našao se u nokdaunu već u prvoj rundi, da bi u trećoj nokautirao Makabua i osvojio naslov koji je upraznio Grigory Drozd.


Foto: Matchroom Boxing


315
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk, Tony Bellew
Najpopularnije
Najnovije