Autor: mi
Datum objave: 25.03.2019


Bellew: Nikad se nije dogodilo da netko kao Joshua drži tri pojasa i da ga ne smatraju brojem 1

Tony Bellew prokomentirao je situaciju u teškoj kategoriji.

Bivši svjetski prvak u lakoteškoj kategoriji smatra da Tyson Fury i Deontay Wilder zapravo ne vjeruju da mogu pobijediti Anthonyja Joshuu.

Bellew je tijekom karijere radio s Joshuinim promotorom Eddiejem Hearnom.

"Furyjev ugovor s ESPN-om je problem jer televizijske kuće obično ne surađuju jako dobro jedna s drugom. I s obzirom da Anthony Joshua i Deontay Wilder imaju ugovore s drugim kućama to ja pomalo gadno" izjavio je Bellew za BBC.

"Mi na kraju trebamo jednu stvar - saznati tko je najbolji teškaš na svijetu. Nikad se nije dogodilo, u bilo kojoj kategoriji u povijesti boksa da netko kao Joshua drži tri pojasa i da ga ne smatraju brojem jedan".

Joshua drži WBA, WBO, IBF i IBO naslove, ali IBO ne spada među četiri glavne federacija (četvrta je WBC čiji je prvak Wilder).

"To čini stvar jasnom - Joshua je glavni unatoč tome što neki govore. A kad ste broj jedan onda imate financijsku prednost u bilo kakvim pregovorima. Da Fury ili Wilder drže tri pojasa mislite li da bi oni protivniku dali podjelu zarade 50-50?"

"Joshua nekima od tih momaka nudi više za jednu večer nego su zaradili u cijeloj karijeri, a oni se i dalje žale. Također im i kaže da ako ga pobjede u revanšu će vrijediti obrnuto."


"Mi znamo tko je broj 1. Ako vjerujete da ga možete pobijediti uzmite novac i u revanšu ćete zaraditi još više? No, vjeruju li oni zaista da ga mogu pobijediti? Sumnjam."


969
Kategorije: Boks
Tagovi: Tyson Fury, Anthony Joshua, Deontay Wilder, Tony Bellew, Tony Bellew
Najpopularnije
Najnovije