Autor: mi
Datum objave: 09.11.2018


Bellew: Ja ću otići u subotu i na odlasku ću uživati s četiri nova pojasa

Tony Bellew nije zvučao previše uvjerljivo kada je uoči borbe s Oleksandrom Usykom govorio da mu je to posljednji izlazak na ring.

No, kaže da se oko tog pitanja  više ne može boriti kod kuće.


Nakon što je Usyk osvojio WBSS turnir i ujedinio sve naslove u cruiserweightu izazvao je Bellewa. Britanac je u to vrijeme bio na bračnom putovanju, a njegova supruga Rachel bila je uvjerena da je nakon dvije pobjede protiv Davida Hayea vrijeme za mirovinu.


"Nazvao me Eddie Hearn i rekao da može dogovoriti borbu s Usykom. Ne bih ovo trebao govoriti, ali iako ju nisam mogao čuti, s usana moje supruge sam mogao pročitati: Reci mu neka odjebe".

"Bio sam na medenom mjesecu i gledao sam na mobitelu kako Oleksandr prebija Murata Gassieva. Borba završi, a žena me gleda kao: Trebali smo uživati u ovoj večeri na našem bračnom putovanju, zašto gledaš u mobitel? Potom je Usyk počinio smrtni grijeh i spomenuo moje ime. Čim je to rekao znao sam da ćemo se boriti" izjavio je Bellew.

Iako bi novčane ponude u slučaju osvajanja titule neospornog prvaka svijeta bile primamljive, Bellew kaže da se nema smisla boriti na obiteljskom frontu.


"Vjerujte mi to je bitka koju ne mogu dobiti u svojoj kući. Ne mogu ju pobijediti. Uz moju djecu ona mi je najvažnija na svijetu. Tako da sam joj obećao. To je i bio jedini razlog zbog kojeg je pristala da se sad borim. Ja uvijek ovo govorim i ponovit ću još jednom: Boks neće umiroviti Tonyja Bellewa, ja ću se umiroviti sam."


"Neću otići kao jedan od velikana, poput idola u koje sam se ugledao. Ne želim omalovažavati ova velika imena kada ih spomenem - Roy Jones, Evander Holyfield, ikone koje su otišle predaleko. Ja neću biti jedan od njih. Ja ću otići u subotu i uživat ću na odlasku i uživat ću u vožnji kući s četiri nova pojasa."

Obično kad još uvijek aktivni boksač govori o mirovini to znači da se u svojoj glavi već umirovio. Bellew uvjerava da to kod njega nije slučaj.

"Nisam ništa izgubio i to ćete vidjeti u subotu navečer. Vjerujte mi, pojavit će se opak, gadan i užasan čovjek. Vidjet ćete me u drugačijem svjetlu. U subotu ćete u ringu vidjeti užasnog čovjeka. Ta užasna osoba napustit će profesionalni boks nakon subote. Bit će vam sve jasno po mom izgledu. U subotu nećete vidjeti ovog finog čovjeka kojeg sada gledate."


"Prije prve borbe s Davidom Hayeom svi su mi govorili da se boje za moje zdravlje. S obzirom da mi sada govore samo da će mi održati lekciju bit će da se popravljam. Bar ova borba neće utjecati na moje zdravlje. Ovog puta kažu da me samo čeka predavanje iz boksa. To znači da ili ja postajem bolji ili protivnici postaju lošiji. Istina je da postajem bolji i znam da ću naći način da dođem do pobjede."

Foto: Matchroom Boxing
276
Kategorije: Boks
Tagovi: Oleksandr Usyk, Tony Bellew
Najpopularnije
Najnovije