Autor: mi
Datum objave: 13.11.2018


Bektić: Ne iznenađuje me što me protivnici ne prozivaju

Mirsad Bektić (13-1, 6-1 UFC) nada se da bi sljedećom pobjedom mogao zacementirati status izazivača za naslov u UFC-ovoj perolakoj kategoriji.

27-godišnji član Tristar Gyma iz kanadskog Montreala, kojim je zamijenio American Top Team, 8. prosinca na UFC-u 231 u Torontu bori se s Brazilcem Renatom Carneirom 'Moicanom' (13-1-1, 5-1 UFC).


"Mislim da svakom svojom izvedbom šaljem poruku svima o svom potencijalu i vještinama" izjavio je Bektić.

"Rijetko kad čujem da me netko do kolega boraca prozove i mislim da je to s razlogom. Stilski, mislim da sam loš izbor za sve. Tajming je sve i čini se da se sada raspliće na način na koji bi trebalo i ja sam dio toga."

"Borba s vrhunskim protivnikom poput Moicana je velika prilika. Pobjediti nekoga poput njega, koji je pobijedio puno vrhunskih protivnika poslat će snažnu poruku. Imamo sličan skor, pa me pobjeda protiv njega gura naprijed i učvršćuje moju poziciju izazivača za naslov."

29-godišnji Moicano u zadnjoj borbi u kolovozu rear-naked chokeom u prvoj rundi pobijedio je Cuba Swansona, a ima i pobjedu protiv Jeremyja Stephensa. Jedini poraz doživio je giljotinom  od Briana Ortege prošlog srpnja.

Na priredbi u Torontu Max Holloway brani naslov protiv  Ortege, a Bektić vjeruje da bi mu pobjeda na istoj priredbi na kojoj nastupa i prvak učvrstila poziciju izazivača u perolakoj kategoriji.

"Moicano i ja smo slični zato jer obojica prolazimo ispod radara, a imamo puno toga za pokazati. Ima puno dobrih osobina i kompletan je borac. Sada se imamo priliku pokazati u međusobnom ogledu. To što je borba za naslov u perolakoj kategoriji na istoj priredbi puno govori, u smislu toga tko će se sljedeći boriti za naslov i tko će voditi čopor."

"On je četvrti na ljestvici izazivača, a ja osmi. Ako ga pobijedim, a posebno ako budem dominirao kao inače, to će otvoriti put prema vrhu. Ne znam što UFC misli o tome, ali ja samo razmišljam o tome da pokažem što mogu i onda će mi biti teško uskratiti priliku. Ali, ne bih imao ništa protiv borbe s nekim drugim, to bi bila samo još jedna prilika da dođem tamo gdje hoću. Na kraju ja ću kucati dok mi ne daju priliku. Jednom kad ju dobijem, kapitalizirat ću to i osvojiti pojas."

"S pobjedom protiv Moicana mogu ići samo naprijed. Ispred njega na ljestvici su još samo trojica, tako da možemo baciti kocku i vidjeti što će se dogoditi."
Foto: David Manning


273
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirsad Bektić
Najpopularnije
Najnovije