Autor: mi
Datum objave: 08.05.2018


Barry Hearn želi da Joshua pričeka godinu dana na borbu s Wilderom

Osnivač i vlasnik Matchroom Boxinga, Barry Hearn, savjetuje Anthonyju Joshui da pričeka godinu dana na borbu s Deontayom Wilderom.

Stariji Hearn, koji je u javnosti u pozadini iza svog sina Eddieja što se tiče Joshue, rekao je da se neće miješati u odluku kada se danas sastane s WBA, WBO, IBF i IBO prvakom u teškoj kategoriji.


Iako sin Eddie vodi karijeru teškaškog prvaka, vlasnik promocije savjetovat će što bi bio najpametniji potez.

WBC-ov prvak Wilder prošlog je mjeseca poslao protuponudu u iznosu od 50 milijuna dolara za borbu koja bi se trebala održati krajem godine.


Mlađi Hearn je izjavio da traži garancije prije nego prihvati bilo kakvu ponudu, a Barry je spomenuo i mogućnost da se borba održi na stadionu Manchester Uniteda, Old Traffordu.


"U utorak se sastajem s Anthonyjem Joshuom i Eddiejem, prije nego Eddie ode u New York. Odluka se temelji na brojkama. To je igra brojeva i nema ništa s boksom. Jednostavno se svodi na ovo: Ovoliko ćeš dobiti ako se budeš borio s Alexanderom Povetkinom, ovoliko za Jarrella Millera, a ovoliko ako se budeš borio s Deontayom Wilderom u Engleskoj, a ovoliko ako se s njim budeš borio u Americi. Ja se ne borim, odluka je na njemu jer je on vladar teške kategorije".


"Da sam ja Anthony Joshua pričekao bih malo na borbu s Wilderom. Ne zato jer sam zabrinut zbog Wildera već zato jer bi u ovom trenutku ta borba prodala između 500 i 600 tisuća PPV-a. Ako se posao odradi kako treba, za godinu dana ta bi brojka mogla biti dva, dva i pol milijuna prodanih pay-per-viewova."

Joshua je izjavio da su šanse 95 posto da će se ove godine boriti s Wilderom. No, ništa još nije dogovoreno.


"Rekao sam Anthonyju: Da imaš još 6 mjeseci života rekao bih ti da se boriš s Wilderom. Uzmi novca koliko možeš, ali ako mi govoriš da razmišljaš o svojoj ostavštini onda ti ja kažem da ju trebamo unovčiti kako treba. To je njegova odluka i odluka njegovog tima. Ali, ovo je vjerodostojan način za raditi posao. Ako dozvoli fanovima da mu budu matchmakeri ostat će bez novčića u džepu. Mislim da Joshua planira provesti još osam godina na vrhu. Ako je to ono što planira jedino što ga može izbaciti iz kolosjeka je poraz. Strah od poraza je ono što ga goni svakog dana u dvorani."


"Razlog zbog kojeg je naš sastanak zakazan za 2 popodne je taj da može ubaciti jutarnji trening. Dok god ima takav stav ne bojim se da će itko pobijediti Anthonyja Joshuu. Jedino što ja brinem je dobivam li maksimalan novac za svog klijenta, zato jer je to moj posao. Njegov posao je da nokautira ljude."

Foto: Lawrence Lustig

706
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije