Autor: mi
Datum objave: 29.06.2017


Barnett: Na svom vrhuncu Cro Cop je bio čista eksplozivna energija. Nitko nije imao jači udarac nogom

Josh Barnett gostovao je na podcastu Joea Rogana.

U razgovoru o Pedru Rizzu koji je nokautirao Josha Barnetta, Rogan ga je pitao je li on imao najači udarac nogom od svih njegovih protivnika.

 

"Cro Cop.  Evo priče o Cro Copu. Tu smo Mirko, ja i Erik Paulson i treniramo u Vegasu. Ne znam jesam li se borio s Nastulom ili samo komentirao, ali svejedno, treniramo mi u Vegasu. Došao je Mirko i treniramo zajedno i zabavljamo se. Paulson mi drži fokusere, a Mirko mi kaže da udarim umjesto toga s lijevim krošeom. Probam, a on će: Ne, ne, to nije to, daj da ti pokažem. A Paulson drži veliki Thai fokuser, kožni fokuser. Drži ga za Mirkov desni, prednji kroše i Mirko kaže: Trebaš to napraviti ovako i udari desnim krošeom taj Thai fokuser, a od udarca se pokidaju ručke na fokuseru i odleti preko sobe i odbije se od zida i na pod. A svi stoje i: Aaaaaaaaaa. Paulson i dalje stoji ukočen i pogleda mene, pa Mirka, a Mirko će: Meh."


"Totalni muk. Rekao sam im: Vidite, ja sam to primio i ostao na nogama. Jer ja sam idiot. Taj tip je na svom vrhuncu bio čista eksplozivna energija, razaranje."


"High kickom je uništavao ljude, ali njegov middle i low kickovi bili su najopasniji, jer mislim da je lakše pročitati high kick. Ali, ako si pazio na high kick i pogodi te u tijelo, odu rebra. Ali, takav je tip mogao raditi bilo što i bio bi zvijer."

39-godišnji 'Warmaster' MMA debi odradio je 1997. 2000. debitirao je za UFC, a dvije godine poslije pobjedom protiv Randyja Couturea osvojio je naslov u teškoj kategoriji. Zatim je u Japanu postao Pancrase prvak, a za PRIDE je debitirao 2004. protiv Cro Copa. Borili su se tri puta, a Mirko Filipović slavio je sva tri puta, uključujući i u borbi u finalu PRIDE-ovog Grand Prixa u otvorenoj kategoriji 2006. godine. Cro Cop je u polufinalu nokautirao Wanderleija Silvu, dok je Barnett sudačkom odlukom svladao Minotaura.


"Gledao sam tu borbu, jer sam se ja borio s Nogueriom poslije. Nadao sam se da će se pobiti, a on samo izađe i zgazi ga. I pomislim: Do vraga, taj tip je proveo samo dvije minute prebijajući onog tipa, a ja se sada moram ići boriti s Nogueirom."

Dio o Cro Copu počinje na 2:16:30.
2168
Kategorije: MMA
Tagovi: Mirko Filipović, Josh Barnett
Najpopularnije
Najnovije