Autor: HJS
Datum objave: 12.03.2017


Barbara Matić povratak proslavila broncom na Grand Slamu

Dok je Zagreb ugostio više od 800 europskih kadeta, ponajbolja hrvatska judašica Barbara Matić nastupala je na Grand Slam turniru u Bakuu.

Tamo je naša olimpijka osvojila brončanu medalju i na najbolji način označila povratak nakon ozljede.

Povratak je trebao biti već u Njemačkoj, ali su kratkoročni zdravstveni problemi odgodili prvi nastup Barbare Matić nakon ozljede koljena. Zato je u Azerbajdžanu bilo sve po planu, pa se Matić vraća u Split s brončanom medaljom oko vrata.

- Najvažnije je da nisam «osjetila» koljeno. Htjeli smo osvojiti medalju, to smo i napravili tako da moram biti zadovoljna. Još da sam bolje odradila polufinale protiv Rodriguez bila bih potpuno zadovoljna – prokomentirala je nakon nastupa hrvatska judašica.

U prvoj borbi rutinski je pobijedila domaću predstavnicu Mirzazadu (ippon, dva wazarija), a zatim na isti način izgubila od Rodriguez. 

- Uvijek može bolje, ali uzevši u obzir da je prvi nastup nakon ozljede ovo je vrijedna medalja. Jedino u polufinalu nije taktički dobro odradila borbu, ali je zato u borbi za broncu protiv Kazahstanke Bektaskyzy lijevom uchi-matom slavila ipponom i završila dobar nastup – dojmovi su trenera Vladimira Preradovića.

Barbara se vraća u Split, a prvi sljedeći nastup je na domaćem tatamiju, na Europskom kupu u Dubrovniku (1. i 2. travnja). Time će već poznati Europski kup na jugu Hrvatske dobiti novu dimenziju i zasigurno veliki interes javnosti i medija.Foto: IJF


465
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez, Barbara Matić
Najpopularnije
Najnovije