Autor: HJS
Datum objave: 25.09.2016


Barbara Matić pobjednica zagrebačkog Grand Prixa

Osam hrvatskih judoka je izašlo na tatami Doma sportova u subotu, drugog dana IJF Judo Grand Prix Zagreb 2016

Najveći uspjeh upisala je Barbara Matić (do 70 kg), osvojivši zlatnu medalju.

U najavi nastupa u Zagrebu, Barbara Matić je rekla «Prezentacija u Riju nije bila onakva kakvu sam željela, sad idemo još jače». Zatim je došla u Dom sportova, bila slobodna u prvom kolu, na iskustvo (0-2 u kaznama) dobila Austrijanku Polleres («Zaista je jaka, nije lagana za baciti»), a zatim u polufinalu išla na Šveđanku Bernholm.

- Neugodna je, ljevakinja i ima duboki gard. Došla je iz kategorije do 63 kg pa joj možda još fali snage, ali ako nastavi ovako raditi bit će jako neugodna – komentirala je Barbara nakon pobjede (wazari). 

Na pitanje o finalu, gdje je za protivnicu imala Poljakinju Klys samo je odmahnula rukom:

- Nemoguće za prognozirati. Znamo se jako dobro, borbe su nam išle i u «zlatni bod», vidjet ćemo. 

Nakon svečanog otvaranja Grand Prixa, u zaista prelijepo uređenoj dvorani 2 Doma sportova, Barbara je izašla na tatami i pokazala koliko je kvalitetna judašica. Kontrolirala je borbu praktički od početka do kraja i sa 0-1 u kaznama uzela veliko zlato u Zagrebu!

- Kao što sam rekla prije finala, Klys je vrlo neugodna protivnica. Neizvjesna borba do kraja u kojoj mi je pomogla i pomoć ispunjene dvorane! Idemo dalje trenirati i po nove medalje – rekla je nakon pobjede Barbara Matić u kojoj ju je bodrio i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Drugi hrvatski judaši i judašice, koji su nastupili u subotu, svoje nastupe će najvjerojatnije iste htjeti i čim prije zaboraviti. Najzvučnije ime, Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg) za protivnicu je imala Španjolku Lopez Aguilera te izgubila (wazari):

- Izgorila sam u prevelikoj želji da se pokažem pred domaćom publikom. Idemo dalje raditi – prokomentirala je svoj nastup Marijana.

Jedinu pobjedu od ostalih Hrvata upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), protiv Kanađanina Brianda (kazne 0-1). U idućem kolu je izgubio od Čeha Musila.

Više uspjeha nisu imali Stjepo Roko (do 73 kg), Denis Bečić (do 73 kg), Ivan Ćaleta (do 81 kg), Buga Kovač (do 63 kg) i Ana Kokeza (do 63 kg).

Natjecanje se nastavlja u nedjelju. Eliminacije u dvorani 2 Doma sportova počinju u 11 sati, a finalni blok je na rasporedu od 17 sati. 


151
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije