Autor: HJS
Datum objave: 21.04.2017


Azinović upisao jedinu pobjedu prvog dana Europskog prvenstva

Prvog dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Poljskoj nastupilo je troje hrvatskih predstavnika.

Ždrijeb ih nije pomazio te su Topolovec, Azinović i Šikić ispali na početku natjecanja, uz jednu pobjedu koju je upisao Bernard Azinović.

Tena Šikić (do 52 kg) borila se protiv neugodne Ruskinje Kuznjecove. Uz ozljedu rebra, Šikić je hrabro ušla u borbu, ali je Ruskinja iskoristila priliku te ipponom (zahvat) prošla dalje. 

- Iako smo se pripremali za Kuznjecovu i njen parter, Tena se nažalost nije snašla i napravila pogrešku nepotpunim zatvaranjem što je Ruskinja iskoristila – prokomentirao je trener reprezentacije Hrvoje Petranović.

18-godišnja Tihea Topolovec (do 57 kg) za protivnicu je na početku imala prvu nositeljicu Receveaux (FRA). Kako je i najavio izbornik ženskih reprezentacija, Vladimir Preradović, Topolovec je protiv favoritkinje ušla neopterečeno te je pokazala talent i napredak iz turnira u turnir. Francuskinja je slavila ipponom (zahvat) i pokazala zašto je nositeljica u svojoj kategoriji.Jedini hrvatski judaš na tatamiju Varšave prvog dana natjecanja bio je Bernard Azinović (do 60 kg).Protiv Francuza Manquesta je bio u zaostatku (wazari), imao i kaznu, ali zatim odlično reagirao i slavio ipponom (lijevi morote seoi nage) za prolaz u drugo kolo.


- Nakon lošeg starta protiv Francuza, Bernard je uspio preokrenuti situaciju. Prvenstveno na psihološkom polju – rekao je Petranović.

U borbi s Rusom Mšvidobadzeom, Azinović je imao izglednu situaciju za bacanju, ali nije imao dobru kontrolu rukama, Rus je imao više strpljenja te slavio ipponom (kouchi gari). 

- Protiv Rusa nije ušao u borbu na pravi način i nije našao rješenje za protivnikov gard – prisjetio se borbe Azinovićev trener.

U petak nastupaju Marijana Mišković Hasanbegović i Maja Blagojević, obje u kategoriji do 63 kg, te Barbara Matić (do 70 kg), koja je i druga nositeljica turnira. Mišković Hasanbegović u prvom kolu ide na Valkovu (RUS), a Blagojević na Davidovu (RUS). Matić će put prema možebitnoj medalji započeti protiv bolje iz dvoboja Peković (MNE) – Teltsidou (GRE).

Dominik Družeta (do 81 kg) zaključit će nastupe hrvatskih judoka drugog dana EP-a, a u prvom kolu ide na Mikuckisa (LAT).

146
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije