Autor: mi
Datum objave: 04.12.2017


Arum: Trava je ključ moje dugovječnosti

Jedan od najutjecajnijih boksačkih promotora u povijesti Bob Arum 8. prosinca će napuniti 86. godina.

Osnivač i direktor Top Ranka u boksu je više od 50 godina i ne posustaje.

Njegova kompanija sljedećeg vikenda organizira spektakularni dvoboj između Vasyla Lomachenka i Guillerma Rigondeauxa.

Što slavnog promotora gura dalje?

Prema njegovim riječima, marihuana je ključ njegove dugovječnosti.

"Pitanje je, da mi daju VADA test bih li ga prošao? Ne uzimam nikakva nedozvoljena sredstva, ali mislim, ipak dolazim iz Nevade. Tako da je legalno tu i tamo uzeti dim. Kriv sam što se tiče toga. Osim toga, držim svoje tijelo u dosta dobrom stanju" izjavio je na podcastu 'In This Corner'.


Arum se oduvijek zalagao za legalizaciju, a 1975. pojavio se u filmu The Marijuana Affair.

Ovih dana je vrlo sretan, jer je Nevada legalizirala korištenje marihuana u rekreacijske svrhe.

"Počeo sam pušiti marihuanu 1966. Djeca, mlada djeca ne bi to trebala raditi jer se njihov mozak još uvijek formira. Ali, 1966. bio sam u 30-im godinama i počeo sam. Nisam to radio na poslu, radio sam to iz razonode. To je dobro za vas, to je dobro za vas. Kanabis je dobar za vas!"


"To su ti prokletnici za vrijeme Nixonove administracije izjednačili travu s heroinom i kokainom i to je bilo pogrešno. Mislim da ljudi iz Nevade, Colorada, Oregona i Washingtona, a uskoro i Kalifornije sada mogu slobodno otići na za to predviđena mjesta i legalno kupiti travu poput mene."

Arum je prokomentirao i izazov koji je njegov boksač Manny Pacquiao uputio Conoru McGregoru. Nije previše oduševljen idejom.


"Ako boks izjednačimo s borbom, ne govorim o njemu kao MMA borcu jer je tu bio vrlo dobar, Conor McGregor ne zna ni kako se borba piše."

"Mayweather ga je nosio po ringu prije nego ga je završio. S Mannyjem to ne bi bilo natjecanje već grabljenje novca. Conor McGregor nije boksač i ne zna boksati. Njegov gard je gard MMA borca koji se mora štititi od udaraca nogom i rušenja. Nije se u stanju nositi s bilo kojim borcem bez obzira na njegove godine."


"On ne zna kako se piše borba. On je sjajan MMA borac. Ne mislim ovo u uvredljivom smislu. On je ogromna atrakcija, ali ne zna ni kako se piše borba. Odgovor je ne, ne bih se posebno radovao organizaciji borbe između McGregora i Pacquiaoa. Ali ako Manny to zatraži od mene, učinit ću to."


598
Kategorije: Boks
Tagovi: Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije