Autor: mi
Datum objave: 30.08.2019


Arum podržava Canela: Neka Golovkin sada kusa svoju ogorčenost

Bob Arum podržava Canela Alvareza u odluci da ne da Gennadyju Golovkinu treću borbu.

Prva je u rujnu 2017. završila kontroverznim remijem, a u revanšu godinu dana poslije Canelo je slavio većinskom odlukom sudaca i Kazahstancu uzeo WBA i WBC naslove prvaka svijeta u srednjoj kategoriji.


U međuvremenu su obojica potpisalu ugovore se streaming servisom DAZN, koji želi da dođe do treće borbe.

Golovkin je za, ali Meksikanac u ovom trenutku ne pokazuje interes.

Razlog tome su Golovkinove reakcije nakon što je bio pozitivan na doping testu uoči revanša. Kazahstanac je neprestano nazivao Canela varalicom i čak tvrdio da posjeduje fotografije na kojima se na Canelovom tijelu vide tragovi uboda igle.


Arum smatra da je Golovkin odavno prevršio mjeru. Kazahstanac je daleko najviše zaradio upravo u mečevima s Alvarezom.

„Da sam ja Canelo nikdad se ne bih borio s Triple G-em nakon onoga što je rekao o njemu. Nazivao ga je varalicom, govorio užasne stvari. Meksikanci ne puše ta sranja. Zašto bi Canelo dao priliku Golovkinu da uđe u ring s njim? Golovkin to ne zaslužuje. Golovkin sada može kusati svoju ogorčenost.”


Canelu je interesantniji napad na naslov u poluteškoj kategoriji. Voljan je podići se dvije težinske kategorije (sa 72.6 na 79.4 kg) kako bi izazvao WBO prvaka Sergeja Kovaleva.

Čelnik Top Ranka kaže da je Golden Boyev boksač bez sumnje najveća boksačka zvijezda na svijetu.


„Ne znam što to znači zaštitno lice boksa. Sigurno je da Canelo nema vještinu Crawforda ili Lomachenka. No, nema ni sumnje u to tko privlači najviše boksačkih fanova. Ako ga to čini zaštitnim licem boksa onda je on to. Nema uopće rasprave o tome. Canelo Alvarez je trenutno najveća zvijezda u svijetu boksa.”Foto: Mikey Williams

388
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez, Bob Arum
Najpopularnije
Najnovije