Autor: mi
Datum objave: 06.08.2019


Arum ne vjeruje krovnom tijelu za britanski boks uoči Lomachenkove borbe u Londonu

Direktor Top Ranka Bob Arum priznaje da je zabrinut za Vasyla Lomachenka nakon dopinškog skandala s Dillianom Whyteom.

Krovna organizacija za britanski boks British Boxing Board of Control dozvolio je Whyteu nastup u borbi s Oscarom Rivasom u Londonu  iako su imali informaciju da je Jamajčanin bio pozitivan na metabolite zabranjenog steroida.


Test je proveo UKAD (UK Anti Doping), a Whytea je testirala i VADA (Voluntary Anti-Doping Association), ali je na njima bio negativan.

Na dan borbe ‘Body Snatcher’ se pojavio na saslušanju pred Nacionalnom antidopinškom komisijom koja mu ja dala zeleno svjetlo za nastup.

Lomachenko 31. kolovoza u Londonu boksa s još jednim Matchroomovim boksačem Lukeom Campbellom. U sudaru olimpijskih pobjednika 31-godišnji Ukrajinac brani WBA i WBO naslove i bori se za upražnjeni WBC-ov naslov u lakoj kategoriji.


Ono što Aruma brine je to što Oscar Rivas i njegov tim nisu bili ni obaviješteni o tome da je Dillian Whyte pao na doping testu, a nisu ni znali da je Whyte imao saslušanje pred komisijom.


Legendarni promotor smatra da je British Boxing Board of Control odmah morao obavijestiti Rivasa o situaciji i da je njegova strana morala biti prisutna na saslušanju.

„Obično ne bih bio zabrinut, ali ako me pitate jesam li sada definitivno jesam jer ne vjerujem britanskom odboru” izjavio je za BBC Sport.

„Vrlo sam se uzrujao kad sam pročitao što se događalo s Whyteovom situacijom. Nije me uzrujalo toliko to što su mu dozvolili da se bori koliko me uzrujala činjenica da protivnik nije dobio nikakvu obavijest da je Whyte bio pozitivan, odnosno njegov A uzorak. To je bilo apsolutno pogrešno.”


„Ne možete to raditi protivniku. Tko god je ovo rješavao napravio je užasnu, užasnu pogrešku. Ovo je ozbiljan biznis. Momci se mogu gadno ozlijediti. Obavijestite drugog borca tako da i on može odlučivati o tome. Boksu je potrebna standardizacija testiranja na doping. To se mora riješiti na pravi način i to odmah. Ovo je ozbiljan, ozbiljan problem.”

Foto:  Mikey Williams
539
Kategorije: Boks
Tagovi: Vasyl Lomachenko, Bob Arum, Dillian Whyte
Najpopularnije
Najnovije