Autor: mi
Datum objave: 23.01.2020


Andy Ruiz dao otkaz treneru koji ga je doveo do naslova svjetskog prvaka

Andy Ruiz Jr. (33-2, 22 KO) odlučio je otpustiti trenera s kojim je postao svjetski prvak u teškoj kategoriji.

S Mannyjem Roblesom u kutu Ruiz je prošlog lipnja u New Yorku priredio veliko iznenađenje kad je kao zamjena pobijedio prekidom u sedmoj rundi Anthonyja Joshuu, nanio pritom Britancu prvi poraz u profesionalnoj karijeri i osvojio WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve.

Izgubio ih je u prvom sljedećem meču. Na revanš s Joshuom u prosincu u Saudijskoj Arabiji došao je izvan forme sa 128.6 kilograma. Britanac ga je nadboksao tijekom 12 rundi i vratio naslove svjetskog prvaka.


Prvi Meksikanac svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon poraza je rekao da je previše tulumario, a premalo trenirao i ispričao se i svom ocu i treneru.

Od borbe u Saudijskoj Arabiji jedva da je komunicirao sa svojim sada bivšim trenerom, koji je izjavio da je slava i sve što ide s njom došla možda malo prenaglo za 30-godišnjeg boksača.


Robles je informaciju saznao od boksačevog oca. Nije bio previše iznenađen kad ga je nazvao i rekao mu da njegov sin završava suradnju s njim.

„Iskreno, mogao sam to i predvidjeti” izjavio je Robles za ESPN.

„Naslutio sam to i tijekom trening kampa. Andy je radio što je htio. Otac, koji mu je menadžer, nije imao nikakvu kontrolu nad svojim sinom. Nitko od nas nije.”

„Tako da sam i pretpostavljao da će se ovo dogoditi. To nije moglo funkcionirati jer on ne želi slušati. Nije slušao mene, nije slušao svog oca, nije slušao nikoga. To je i sam rekao na press konferenciji nakon revanša. Ispričao se meni i ocu zato jer je zajebao. Pomislio sam: OK, samo je pitanje vremena prije nego me nazove. Srećom, Andy je preuzeo krivicu na sebe i nije sjedio tamo poput većine boraca i krivio trenera.”

Robles kaže da mu je Ruizov otac rekao da je konačnu odluku o otkazu donio Al Haymon. Ruiz boksa za Haymonov Premier Boxing Champions.

„Rekli su mu da ne žele da se ponovi ista stvar. Tako je kako je, ne znam što bih vam rekao. Nije prvi put da mi se ovo događa. Siguran sam da se ovo događalo i drugim trenerima. Mi uvijek izvučemo deblji kraj. Ali, tako je kako je, morate nastaviti dalje.”

Kao moguća zamjena za Roblesa spominje se Teddy Atlas.
711
Kategorije: Boks
Tagovi: Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije