Autor: mi
Datum objave: 13.01.2019


Anderson Silva: UFC žrtvuje legende nauštrb boraca bez karizme

Anderson Silva nakon dvogodišnje stanke na borilište se vraća 9. veljače u Melbourneu protiv Isreala Adesanye.

Bivši prvak u srednjoj kategoriji izjavio je da je prije nego je dogovorio borbu s bivšim Gloryjevim borcem pokušao doći do revanša s Nickom Diazom.

43-godišnji Brazilac ima problem s UFC-ovim matchmakingom. Smatra da organizacija neopravdano žrtvuje borce s imenom u mečevima s protivnicima u usponu koji nemaju karizmu koju su oni imali na svom vrhuncu.


"Mislim da bi borna protiv Nicka Diaza bila vrlo cool i vrlo zanimljiva. Zato jer smo nakon naše posljednje borbe obojica pali na doping testu i borba je poništena, tako da zapravo ta borba i ne postoji" izjavio je 'Spider'.


Silva je u siječnju 2015. pobijedio Diaza jednoglasnom odlukom, ali je borba poništena nakon što je Brazilac bio pozitivan na steroide. Diaz je bio pozitivan na marihuanu.


"Mislim da je Nick momak koji ima ime i ima svoju povijest u ovom sportu. Ne možemo prihvatiti UFC-ovu igru u kojoj želi iskoristiti legende kako bi promovirao mlade borce."

Kaže da mu nije problem boriti se s mlađim borcima, već manjak poštovanja koji on i drugi borci starije generacije dobivaju.


"Puno sam pričao o ovome s Nickom i ostalim sportašima. Nije nam problem boriti se s tim klincima. To uopće nije problem. Samo želimo da nam se iskaže poštovanje za sve što smo učinili za ovaj sport. Ja tijekom svog uspona nisam nikoga prozivao. Uvijek sam dozvoljavao da stvari dođu prirodno i idu svojim tokom. I mislim da drugačije ni ne može."


"UFC želi promovirati nove talente bez karizme nauštrb starijih talenata koji imaju karizmu i koji su znali kako pokrenuti stvari. A to je nešto što ti današnji klinci ne mogu."

"Uđu u oktogon, bore se i dobro se bore. Ali, kad otvore usta u stanju su samo srati. I nemaju privrženost publike. Nema neke koristi ako ste dobar borac, a niste karizmatični."


297
Kategorije: MMA
Tagovi: Anderson Silva
Najpopularnije
Najnovije