Autor: mi
Datum objave: 10.08.2019


Amnesty International kritizira Joshuu zbog borbe u Saudijskoj Arabiji

Amnesty International savjetuje Anthonyju Joshuu da preispita odluku o borbi u Saudijskoj Arabiji.

Nakon što je u lipnju u New Yorku doživio prvi poraz u karijeri i ostao bez naslova svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, 29-godišnji Britanac dogovorio je revanš s Andyjem Ruizom za 7. prosinca.


Drugi dvoboj će se održati u Diriyahu, koji se nalazi pokraj glavnog grada Saudijske Arabije Rijada.


Borbu su odobrili International Boxing Federation, World Boxing Association i World Boxing Organisation.

Nevladina organizacija koja se bavi zaštitom i promicanjem ljudskih prava kritizirala je Joshuu jer je odlučio nastupiti u zemlji koja je poznata po teškom kršenju ljudskih prava, ubojstvu novinara Jamala Khashoggija i ratu u Jemenu.


“Pozivamo Anthonyja Joshuu da se informira o stanju ljudskih prava i bude spreman progovoriti o užasnim kršenjima ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji“ izjavio je Felix jakens iz britanskog Amnesty Internationala.


“Ako se Anthony Joshua bude borio s Anthonyjem Ruizom u Saudijskoj Arabiji to će tamošnjim vlastima samo dati još jednu priliku da sportom speru svoj teško narušeni imidž. Unatoč nekim reformama prava žena koje su se trebale odavno dogoditi, Saudijska Arabija trenutno progoni i strogo kažnjava borce za prava žena, odvjetnike i pripadnike šijitske manjine."


“Nije izvršena pravda u slučaju jezivog ubojstva Jamala Khashoggija i vojne intervencije u Jemenu koju predvodi Saudijska Arabija i koja nasumce cilja domove, bolnice, tržnice s užasnim posljedicama po jemensko civilno stanovništvo.”


Amesty je kritizirao i Amira Khana zbog borbe s Billyjem Dibom u Saudijskoj Arabiji prošlog mjeseca. 


Khan je za tu borbu zaradio 7 milijuna funti.

U toj zemlji je prošle godine održan i finale WBSS turnira u supersrednjoj kategoriji između Calluma Smitha i Georgea Grovesa.

Foto: Matchroom Boxing
371
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije