Autor: mi
Datum objave: 03.05.2016


Amir Khan za borbu s Canelom dobit će 13 milijuna dolara

Amir Khan nije ni ušao u ring u Las Vegasu, a već je osvojio jackpot.

Bivši dvostruki svjetski prvak za borbu sa Saulom Alvarezom 7. svibnja dobit će 13.1 milijuna dolara (9 milijuna funti).  29-godišnji Britanac tako će biti adekvatno nagrađen za podizanje  za dvije težinske kategorije.

To je najveća zarada za britanskog boksača od borbe Davida Hayea i Vladimira Klička za koju je 'Hayemaker' dobio 14.6 milijuna dolara.

Khanovu garantiranu zaradu jamče Golden Boy Promotions i BoxNation koji je u utrci za televizijska prava prijenosa pobijedio Sky Sports. Zahvaljujući svojim sponzorima zaradit će i još više.

Khan je nedavno uvršten na 10. mjesto ljestvice mladih bogatih sportaša Sunday Timesa s procjenjenim bogatstvom od 26.3 milijuna dolara.

Britanija u ovom trenutku ima 11 svjetskih prvaka. On nije član tog društva od 2012. i zato ima savjet za kolege. Priznaje da ga je životni stil superzvijezde udaljio od uspjeha u ringu.


"Moraju biti oprezni s Joshuom. Sljedeće godine će biti dobro vrijeme za borbu s Furyjem. Tajming je sve. Ako sve ide sjajno ne smijete iz vida izgubiti bitne stvari. To može biti opasno. To se meni malo dogodilo. Mislio sam da mogu ići u rat protiv bilo koga i par puta sam platio za to. To je bila dobra lekcija za mene."


"To me podsjetilo da sam tu gdje jesam samo zbog boksa. Dobro je biti mlad i ambiciozan. Ali morate pripaziti da si ne umislite. Ne smijete izgubiti poniznost. Ja sam naučio tu lekciju. Stvar je u balansu. Ne možete ići ni presporo. Morate znati kada se morate prebaciti s laganih borbi i suočiti se s boljim protivnicima. Pogledajte što se dogodilo s Kellom Brookom. Osim što je pobijedio Shawna Portera u meču za naslov nije se borio s nikim značajnim. I dalje to čini i trenutak za našu borbu je prošao. Čini se da više ne može napuniti arenu ni u svom Sheffieldu. Ne želimo da se to dogodi Joshui. Morate osjetiti kada je trenutak za proboj na vrh."


Khan ima pozitivno mišljenje o Tysonu Furyju.

"Znam da se uvlači u mnoge kontroverze, ali sviđa mi se. On je dobar boksač. Zaslužuje biti svjetskim prvakom. Ali, mora biti oprezan da ne pretjera. Nadam se da neće krenuti putem Adriena Bronera. Broner je talentiran i cijenim to što misli da ću pobijediti Canela, ali pretjeruje u nekim stvarima. U opasnosti je da upropasti svoju karijeru i postane obični sildžija."856
Kategorije: Boks
Tagovi: Amir Khan, Canelo Alvarez
Najpopularnije
Najnovije