Autor: mi
Datum objave: 18.08.2018


Alvarez: Poznavajući Kovaleva u revanšu ću ga pobijediti još uvjerljivije

Eleider Alvarez (24-0, 12 KO) početkom mjeseca postao je novi WBO prvak u poluteškoj kategoriji.

34-godišnji Kolumbijac u Atlantic Cityju je u sedmoj rundi pomeo dvostrukog svjetskog prvaka Sergeja Kovaleva, koji je do tog trenutka imao bodovnu prednost.

"Svi na svijetu su mislili da će Kovalev pobijediti nokautom. Čekao sam borbu za naslov svjetskog prvaka gotovo tri godine i nisam mogao ni sanjati da ću spektakularno nokautirati Kovaleva. Sada svi znaju za Eleidera Alvareza i možda pravi razlog zbog kojeg me WBC-ov prvak Adonis Stevenson izbjegavao."

"Kovalev udara puno jače od mene, ali ja sam izdržao njegove udarce zahvaljujući čvrstoj bradi. Pobijediti Kovaleva na takav način je ostvarenje sna. Pokazao sam vještine, bradu i snagu da mogu stajati s bilo kim."


"Kad sam ga prvi put rušio mislio sam da je gotov, ali ustao se. Završio sam ga serijom čistih, dobro plasiranih kombinacija."

Alvarez je još 2015. pobijedio Isaaca Chilembu u eliminacijskom meču za obveznog WBC-ovog izazivača Adonisu Stevensonu, ali tri godine nije dobio svoju priliku. Kovalev je već najavio da planira iskoristiti ugovornu klauzulu i zatražiti revanš s Kolumbijcem.

"Kad sam pobijedio Jeana Pascala obećali su mi Stevensona i bio sam vrlo uzrujan kad nije došlo do borbe. Ali, kad sam konačno potpisao ugovor za borbu s Kovalevom bio je to dar s neba. Poznavajući Kovaleva u revanšu ću ga pobijediti još uvjerljivije."

Foto: Ed Mulholland

375
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev, Eleider Alvarez
Najpopularnije
Najnovije