Autor: mi
Datum objave: 13.12.2018


Alvarez: Kovalev izmišlja izgovore jer ne vjeruje u sebe

Revanš između WBO prvaka u poluteškoj kategoriji Eleidera Alvareza (24-0, 12 KO) i Sergeja Kovaleva (32-3-1, 28 KO) potvrđen je za 2. veljače u Friscu u Teksasu.

U prvom meču u kolovozu neporaženi Kolumbijac u sedmoj je rundi nokautirao 35-godišnjeg Rusa i postao svjetski prvak.

Kovalev tvrdi da je za tu borbu bio pretreniran i da je to razlog poraza.

Alvarezu, koji živi u kandskom Quebecu, ovakvi izgovori nisu najbolje legli.

"Izmišlja izgovore. Ako ste profesionalac pretpostavlja se da znate što radite. A ako se osjećate loše i mislite da ste pretrenirani valjda to spomenete svom timu. Definitivno traži izgovore za prvu borbu" izjavio je 34-godišnji Kolumbijac na press konferenciji u New Yorku na kojoj je najavljen revanš.

"Ovakve izjave daju ljudi koji ne vjeruju u sebe. On je osoba koja ne daje zasluženo priznanje, ja sam njega uvijek poštovao kao prvaka. Ne bi trebao ovo raditi. Ja sam mu uvijek odavao poštovanje koje zaslužuje."


Rekao je i da ga je ne baš dobro poznavanje engleskog spriječilo da žustrije ne reagira na Rusovu izjavu da mu je darovao pobjedu u prvom ogledu.

"Hvala Bogu da nisam razumio što je rekao. Ja slabo govorim engleski. Da sam razumio što je rekao konferencija bi postala malo luđa."

Kovalev je za ovu borbu ponovno promijenio trenera. Nakon što je poslije revanša s Andreom Wardom prekinuo suradnju s Johnom Davidom Jacksonom sljedeće tri borbe radio je s Abrorom Tursunpulatovom. Njega je za revanš s Alvarezom zamijenio s Buddyjem McGirtom.
Foto: Mikey Williams

297
Kategorije: Boks
Tagovi: Sergej Kovalev, Eleider Alvarez
Najpopularnije
Najnovije