Autor: mi
Datum objave: 29.01.2020


Aktualni europski prvak u superteškoj kategoriji prelazi u profesionalce

Gužva u teškoj kategoriji postaje sve veća.

Profesionalni ugovor potpisao je i dvostruki europski prvak u superteškoj kategoriji Viktor Vykhryst.

27-godišnji Ukrajinac potpisao je ugovor s njemačkom promocijom EC Boxing, koja mu je dala i novo ime za profesionalnu karijeru – Viktor Faust.

Vykhryst je prvi naslov europskog prvaka osvojio 2017. na domaćem terenu u Kharkivu, a obranio ga je prošle godine na Europskim igrama u Minsku.

U polufinalu je prekidom u 3. rundi pobijedio Marka Miluna, a u finalu je podijeljenom odlukom 4:1 slavio protiv Francuza Mourada Alieva.


Naslov 2017. osvojio je pobjedom u finalu protiv Engleza Frazera Clarkea. Tijekom amaterske karijere je slavio i protiv Clementea Russoa, Maxima Babanina i Mihaja Nistora.

Ova odluka znači da odustaje od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Viktor je u džepu već imao kartu za Olimpijske igre 2020., ali uspjeli smo ga impresionirati ponudom, pa je odabrao nas. Sigurni smo da boksač poput Vykhrysta može pobijediti u velikim mečevima u Vegasu” objavila je njemačka promocija.


„Sretan sam što sam u predivnom Hamburgu. Ponuda je bila toliko zadivljujuća da sam se odlučio na ovaj korak. Laska mi što me ljudi uspoređuju s Kličkom. To me motivira za rad i da u jednom trenutku možda postanem i bolji od njega” izjavio je Ukrajinac.

2011
Kategorije: Boks
Tagovi: Marko Milun
Najpopularnije
Najnovije