Autor: mi
Datum objave: 08.02.2019


Adesanyin trener: Silva je Lance Armstrong MMA-a

Do donedavno nepoznata dvorana u novozelandskom Aucklandu, City Kickboxing, postala je jedna od najuspješnijih u UFC-u.

U vlasništvu glavnog trenera Eugenea Baremana i bivšeg K-1 borca Douga Vineya

ova dvorana je službeno treća najuspješnija u UFC-u u zadnjih godinu dana. 


U tom periodu borci City Kickboxinga ostvarili su 8 pobjeda uz 1 poraz.


Najveća zvijezda je Nigerijac s novozelandskim državljanstvom Israel Adesanya, a tu su i Dan Hooker, Shane Young, Kai Kara-France kao i australski Makedonac Alexander Volkanovski koji je najveću pobjedu u karijeri protiv Chada Mendesa postigao uz pomoć Eugenea Baremana.

Tu su i boksačke nade u teškoj kategoriji Junior Fa (16-0, 9 KO) i Hemi Ahio (12-0, 8 KO).

Israel Adesanya ovog vikenda se na UFC-u 234 bori protiv jednog od najboljih MMA boraca svih vremena Andersona Silve. Iako je 43-godišnji Brazilac daleko od najboljih dana i službeno je ostvario samo jednu pobjedu od 2012. njegov skalp donio bi Adesanyi puno pažnje.

Njegov trener Eugene Bareman kaže da je sve što je Silva ostvario u karijeri bezvrijedno zbog padova na doping testovima.


"On je Lance Armstrong MMA-a. Po meni on je varalica. Ja sam poštena osoba. MMA fanovi, iz ovog ili onog razloga, nisu isti kao i ljubitelji biciklizma. MMA fanovi brzo zaborave kada netko vara. Ali ja nisam takav. Ako ste učinili nešto krivo i to vam je dokazano ja ću vam to zamjeriti. Ne u smislu da vas želim prebiti, već ne želim imati ništa s vama" izjavio je Bareman na Submission Radiju.

"Po meni on nema mjesto u povijesti MMA-a. On sjedi na istom mjestu kao i Lance Armstrong, ali ovo je drugačiji sport i drugačija zajednica. Potpuno odbacujem njegova ostvarenja. Najblaže rečeno čudno mi je kad ga ljudi spominju u konkurenciji za najboljega. Ne možete varati u ovom sportu, jer u suprotnom sve što ste ostvarili dolazi na zao glas, kao u slučaju Lancea Armstronga. Nije mi jasno kako su dva čovjeka koji su u biti napravili istu stvar tako različito tretirani. To je zbog razlika u navijačima u ta dva sporta." 


Adesanya se nakon dva uzastopna poraza u kick boksu 2017. (Jason Wilnis na bodove i Alex Pereira nokautom) potpuno posvetio u MMA-u.


U UFC je stigao s omjerom 11-0 i ostvario pobjede u sva četiri nastupa u najjačoj MMA promociji svijeta (Rob Wilkinson TKO, Marvin Vettori podijeljena odluka, Brad Tavares jednoglasna odluka i Derek Brunson TKO).328
Kategorije: MMA
Tagovi: Anderson Silva
Najpopularnije
Najnovije