Autor: mi
Datum objave: 06.08.2019


Adamek: Moram se vratiti boksu kako bih zaradio za novi Mercedes

Sportaši imaju različitu motivaciju za trening i nastavak karijere.

Tako je bivši svjetski prvak u poluteškoj i lakoteškoj kategoriji, te izazivač za naslov u teškoj kategoriji Tomasz Adamek (53-6, 31 KO) odlučio nastaviti karijeru dok ne skupi za novi Mercedes.

Boksač je već imao Mercedes vrijedan 110 000 dolara koji je uništen tijekom oluje u New Jerseyu.

42-godišnji Poljak već je više puta objavio kraj karijere da bi se poslije ponovno vraćao u ring.

U zadnjem meču prošlog listopada izgubio je noakutom u drugoj rundi od 40 kilograma težeg Jarrella Millera.

„Moram se vratiti boksu kako bih zaradio za novi Mercedes. Moram kupiti novi Mercedes, ne vidim drugog rješenja jer je to moja najdraža marka. Vratit ću se u ring kako bih zaradio za novi auto. Dugujem svojim fanovima još bar jednu i oproštajnu borbu” izjavio je za Super Express.


Adamek je 2007. protiv Paula Briggsa osvojio WBC-ov naslov u poluteškoj kategoriji koji je dva puta obranio prije poraza od Chada Dawsona.

Pobjedom protiv Stevea Cunninghama 2009. osvojio je IBF-ov naslov u cruiserweightu, 2011. poražen je od Vitalija Klička u borbi za WBC-ov naslov u teškoj kategoriji.

Tijekom karijere je dva puta pobjeđivao Cunninghama, kao i Briggsa. Nokautirao je bivšeg trenera Vladimira Klička Johnathona Banksa, a pobjeđivao je i bivše svjetske prvake i izazivače za naslov u cruiserweightu i teškoj kategoriji Chrisa Arreolu, O'Neilla Bella, Andrewa Golotu, Michaela Granta i Eddieja Chambersa.


1050
Kategorije: Boks
Tagovi: Tomasz Adamek
Najpopularnije
Najnovije