Autor: mi
Datum objave: 24.04.2015


10 najboljih MMA dvorana svijeta (2. dio)

Nastavljamo s pregledom najboljih MMA dvorana svijeta. Na redu su dvorane od sedmog do petog mjesta.

7. TEAM ALPHA MALE

Urijah Faber osim kao borac odlično se snašao i u biznisu. Jedan od njegovih doprinosa MMA-u je i njegov trening kamp: Team Alpha Male. Osnovan kao svojevrsno dobrovoljno udruženje sveučilišnih hrvača koji su postali borci, danas je jedan od najcjenjenijih kampova na svijetu i možda i najbolji za lakše kategorije. Dolazak stalnih trenera, prvo Duanea Ludwiga, a sada Martina Kampmanna dao je strukturu prethodno labavo povezanoj organizaciji.

Roster Teama Alpha Male sačinjavaju dvostruki izazivač za UFC-ov naslov u muha kategoriji Joseph Benavidez, prvak u bantamu T.J. Dillashaw i Urijah Faber, a bivši izazivač Chad Mendes, Lance Palmer i Andre Fili bore se u perolakoj. Nedavno se timu pridružio i nadareni Cody Garbrandt, a tu je i Paige Van Zant.

6. KINGS MMA

Rafael Cordeiro možda je najiskusniji trener u povijesti MMA-a. Brazilac je radio u kutu još za vrijeme Vale Tudo borbi 1993., prije nego su najmlađi UFC-ovi borci Paige Van Zant i Jake Matthews i rođeni.

I dok se čini da u ovom sportu i najbolji treneri ostaju prisutni samo nekoliko godina, Cordeiro je poznat po svojoj dugovječnosti i stalnom napretku.

I sam Muay Thai i Vale Tudo borac, Cordeiro je objesio rukavice o klin 1999. nakon poraza od Rumine Sata kako bi se koncentrirao na treniranje izrazito nadarenih boraca iz Chute Boxea. Wanderlei Silva, Mauricio Rua i Anderson Silva samo su neki od mnogih koji su profitirali mod Cordeirovih instrukcija. Cordeiro im je bio u kutu u nekim od najvećih mečeva u najslavnijim danima PRIDE-a. 


2007. preselio se u južnu kaliforniju i otvorio svoju dvoranu - Kings MMA. Modernizirao je način treninga u skladu sa suvremenim trendovima, a dvojica njegovih boraca - Fabricio Werdum i Rafael Dos Anjos osvojili su UFC-ove naslove u proteklih godinu dana. Obojica su pokazali odlične udaračke vještine i opaku borbu u parteru. Iako je počeo kao Muay Thai borac, Cordeiro je odličan hrvač i crni pojas u brazilskoj jiu jitsi. Također je jedan od inovatora MMA klinča. S dva prvaka u dvorani i nadolazećim borcima poput Beneila Dariusha malo je sumnje da će Kings MMA ostati na vrhu još dugo vremena.

5. TRISTAR GYMŠto se tiče čisto trenerskih sposobnosti  Firas Zahabi iz Tristar Gyma mogao bi biti najbolji MMA trener. Istinska sposobnost da prenese tehničko znanje i osmisli pravi plan odvela je njegove borce poput Georgesa St. Pierrea, Roryja MacDonalda i Kennyja Floriana na najvišu razinu sporta.

Zahabi ima zaleđe u tajlandskom boksu, hrvanju i bjj-u i pokazao se umiješnim u miješanju stilova u cjelinu, a ne ostavljajući ih kao zesebne dijelove. Nitko u MMA-u ne uči bolje tranzicije i kontru na protivnikovo kretanje naprijed. Zahabijevi borci su kameleoni. Tehnike svojih boraca i pristup borbi oblikuje ovisno o protivniku i okolnostima, a ne o ideji o određenom stilu.

I dok je GSP otišao možda i za stalno, Rory MacDonald lice je Tristara. Iza njega dolaze novi, poput posljednjeg borca koji je pobijedio Conora McGregora, Josepha Duffyja i nadarenog mladića Alexa Garcije. Pod Zahabijevim vodstvom nalaze se i obećavajući Olivier Aubin-Mercier i Chad Laprise.

987
Kategorije: MMA
Tagovi: Georges St Pierre, Wanderlei Silva, Alpha Male Team, Rory MacDonald, MMA dvorana
Najpopularnije
Najnovije