Autor: mi
Datum objave: 15.05.2019


10 dana nakon što je osvojio IBF-ov naslov Canelo dobio rok za borbu s obveznim izazivačem

Samo 10 dana nakon što je u meču za ujedinjenje osvojio IBF-ov naslov u srednjoj kategoriji Saul Alvarez (52-1-2, 35 KO) dobio je rok za borbu protiv obveznog izazivača.

28-godišnji Meksikanac početkom mjeseca u Las Vegasu je pobijedio Daniela Jacobsa jednoglasnom odlukom sudaca i dodao IBF-ov pojas u posjed.


International Boxing Federation obavijestio ga je da se u sljedećoj borbi mora boriti s obveznim izazivačem Serhiyem Derevyanchenkom (13-1, 10 KO).


Dvije strane imaju rok do 14. lipnja da postignu sporazum, a ako do njega ne dođe u sjedištu IBF-a u Springfieldu održat će se podnošenje ponuda.


Canelo je izjavio da želi osvojiti sve pojaseve u srednjoj kategoriji, a jedini koji mu nedostaje je onaj WBO prvaka Demetriusa Andradea.


Sljedeću borbu planira za 14. rujna, a već se duže vremena govori da bi se tada trebala održati treća borba s Gennadyjem Golovkinom.

Golovkin je ostao bez IBF-ovog naslova upravo zbog toga što se nije želio boriti s Derevyanchenkom već se odlučio za revanš s Canelom.


Potom je upražnjenu titulu osvojio Jacobs svladavši podijeljenom odlukom Derevyanchenka. 33-godišnji Ukrajinac u posljednjoj borbi u travnju dobio je Jacka Culcaya jednoglasnom odlukom i ponovno došao do borbe za naslov svjetskog prvaka.
Foto: Ed Mulholland

333
Kategorije: Boks
Tagovi: IBF, Canelo Alvarez, Sergiy "The Technician" Derevyanchenko
Najpopularnije
Najnovije